Szezámmagos kenyér élesztőmentesen


Hozzávalók:

2 bögre tönkölyliszt

1 kávédarálónyi szezámmag megdarálva

1 kiskanál szódabikarbóna

1 kiskanál só

1 evőkanál cukor (igazából elhagyható)

4 evőkanál olaj

1 bögre víz

igény szerint fűszerek


Elkészítés:

A száraz hozzávalókat elkeverem, majd hozzáadom az olajat és a vizet, és összegyúrom. Ha nagyon ragadna, apránként adok hozzá még lisztet. Ezzel lehet játszani, hogy mennyire legyen masszív a kenyér, hiszen mindig vesz még fel egy kivés lisztet. 

Tetszőleges formára gyúrom, és mehet a tepsibe. Ennél a kenyérnél lekentem egy kiskanálnyi olajjal a tetejét és megszórtam szezámmaggal, ami a jelek szerint csak a fotón néz ki jól, mire kiveszem a vágódeszkára, lepotyognak. De nem vész kárba, a megkent kenyérre rá lehet szórni majd.

Előmelegített sütőben kb 190 fokon sütöm 25-28 percig. Ezt viszont ki kell tapasztalni, a fenti adatok egy hagyományos gázsütőre vonatkoznak. Villanysütőben alsó-felső sütésen is kb 25 perc kell neki. 

Teljesen hagyom kihülni, és utána szelem fel.

Jó étvágyat!

Népszerű bejegyzések